Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Από το Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και βουλευτή του Νομού Λέσβου Νίκου Σηφουνάκη, ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος ενημέρωσε τον κ. Σηφουνάκη , ότι εγκρίθηκε την Τρίτη 8 Ιουνίου από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ)  η Μελέτη Προέγκρισης Χωροθέτησης (Π.Π.Ε) του έργου ύδρευσης της νήσου Λέσβου.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο αυτό περιλαμβάνει τα φράγματα Τσικνιά και Πολιχνίτου, τους αγωγούς ύδρευσης, καθώς και  διυλιστήρια ύδατος και στόχο έχει να εξασφαλίσει την ύδρευση των περισσότερων περιοχών της Κεντρικής και Ανατολικής Λέσβου.
Μετά την έγκριση από το Κ.Α.Σ,  η επόμενη φάση προβλέπει την διαδικασία έγκρισης της Προκαταρκτικής Μελέτης και των Τευχών Δημοπράτησης για τις Τεχνικές Μελέτες του έργου από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Σε δήλωσή του ο κ. Σηφουνάκης υπογράμμισε: «Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση επιτάχυνσης των διαδικασιών, προκειμένου να ληφθούν όλες οι αποφάσεις και εγκρίσεις για την ωρίμανση του μεγάλου αυτού έργου».